Endnu engang er et værdifuldt menneske brændt sammen i en skilsmisse proces. Jeg hører det desværre alt for ofte, og nu igen!

Et par af hendes veninder kontaktede mig. De følte sig magtesløse og kunne se på deres veninde Signe (opdigtet navn), at hun havde det forfærdeligt. Signe var blevet skilt 1 år forinden og havde kæmpet for at opretholde et nogenlunde normalt liv for hendes børn og sig selv. Det var en hård skilsmisse, hvor hendes eksmand indimellem opførte sig meget krænkende, men Signe “åd kameler” og pakkede sine følelser væk. Signe havde ikke fået noget professionelt hjælp, men udadtil gik det jo også meget godt.

Pludselig en dag faldt korthuset sammen. Signe var på legepladsen med børnene og mødte en anden mor, der spurgte hende, hvordan hun havde det efter skilsmissen. Lige pludselig kunne Signe ikke holde facaden mere. Hun mærkede, at hendes hals snørrede sig sammen og hendes hjerte hamrede. Hun blev svimmel, og hun havde tårer i øjnene. Hun fik fremstammet, at hun synes, det var svært og fik derefter (uden hun kan huske hvordan) børnene hjem. Resten af dagen lå hun i sin seng og følte ikke at hun kunne bevæge sig. Hele natten græd hun og næste morgen meldte hun sig syg på arbejdet. Hun var helt låst i kroppen, og nærmest apatisk. Børnene fik hun sørget for ift. det basale og derfor gik der noget tid, inden nogen opdagede, hvor dårligt hun Signe havde det.

Signe kunne mærke, at den var gal, men hun vidste simpelthen ikke, hvad hun skulle gøre. Hun var bange, utryg og handlingslammet.

Signe havde undertrykt sine følelser, herunder hendes naturlige sorg over hendes brudte kernefamilie. Hun havde ladet sine grænser overskride, pakket sig selv som kvinde og menneske ned og udelukkende fokuseret på børnene og at passe sit arbejde. Hendes eks var hurtigt flyttet sammen med en ny kvinde og Signe havde ikke dealet med, hvad det gjorde ved hende følelsesmæssigt.

Signes er brændt sammen, fordi hun har været misforstået stærk for længe og ikke fået den rette hjælpe og sparring i et trygt rum. Hendes vej til at få det bedre er længere, fordi hun kom så lang ned og så langt væk fra sig selv. Det kunne have været undgået.

Jeg kan simpelthen ikke pointere nok, hvor voldsom og indgribende en skilsmisse er. Hvor traumatisk og vanvittig en livskrise, det er. Og hvor vigtigt det er, at du får de rette erfarne hjælpere på banen.

Forskere har udnævnt skilsmisse som den anden mest traumatiske begivenhed, vi mennesker kan blive udsat for, næstefter at miste et elsket menneske til døden. Det er ikke bare sådan lige.

Selvom Signe ville ønske, hun havde søgt hjælp noget før, er hun nu i forløb og har det meget bedre . Hun kommer rigtig godt igennem og videre fra det her, og hun har lært en masse om sig selv undervejs. Det søger vi for i fælleskab.

Ingen skal stå alene her. Ingen!

Jeg sender dig virtuelle kram og husker dig på, at der altså er hjælp at hente

Se her, hvordan du kan få hjælp af mig 1:1 her https://maria-steffensen.com/skilsmissecoaching/

Læs mere om mit onlineforløb her https://mariasteffensen.thinkific.com/courses/skilsmisseogbrud

Kærligst Maria

Hvis du har lyst kan du finde lidt inspiration til at passe på dig selv med selvnydelse her https://www.psychologytoday.com/us/blog/click-here-happiness/201812/self-care-12-ways-take-better-care-yourself

Pin It on Pinterest

Share This