Afstand til din eks og forældresamarbejde efter skilsmisse og brud, og hvor meget, du skal kunne sammen med din eks og hvornår, er noget, jeg ved, rigtig mange tumler med.

Det kan være svært at navigere i dit forhold til din eks efter din skilsmisse og dit brud, og du kan føle dig meget forvirret over alle de følelser, der aktiveres indeni dig.

 

Afstand til din eks og forældresamarbejde efter skilsmisse og brud er et kontroversielt emne

 

Der skrives og siges meget om, hvordan du bør være, og hvordan du bør agere ift. din eks og ift. jeres forældreskab sammen efter skilsmisse og brud.

Men altså….

Hvad er egentlig til “barnets bedste”?

Har børn brug for:

  • Anspændte, triggende, påtagede, dysregulerede stunder med “hele familien samlet”, hvor alle vil for meget for hurtigt?
  • Sunde voksne, der har det så godt som muligt med sig selv og som har ro på nervesystemet. Voksne, der får tid og rum til at hele ægte, og derfor kan være der sundt for børnene?

Selvfølgelig er det sidstnævnte!

 

Du har brug for rum og ro

 

Det er sådan at:

  • Du har brug for tid væk fra din fra din eks  – udover det, der selvfølgelig er nødvendigt ift. et godt forældresamarbejde. At tage afstand er ikke at svine din eks til eller undlade at samarbejde.
  • Du har brug for tid til at hele og et space, der er så trygt som muligt. En eks, der har forladt dig, svigtet eller måske krænket dig, giver dig ikke ægte tryghed.
  • Du har brug for al den ro, du kan få. Der er rigeligt med triggere i forvejen efter skilsmisse og brud.
  • Du skal ikke tvinge dig selv til noget midt i en dyb livskrise. Når du tvinger dig selv til noget, du ikke er klar til, overskrider du simpelthen dig selv følelsesmæssigt. Du har ikke brug for at fyre endnu mere op for stress, uro og kamp/flugt/frys tilstand i dit nervesystem.
  • Du skal afvænnes! Din hjerne har koblet sig op på din eks og skabt stærke neurale forbindelser. Denne forbindelse og binding skal brydes, så du ikke hænger fast for længe. I et langt parforhold opstår der nemlig en biokemisk afhængighed mellem jer. Og din afhængige hjerne bliver særligt aktiveret, når du bliver forladt. Du har brug for rum, og du har brug for afvænning.

 

Der er en tid til alting

 

Husk altid, at der er en tid til alting. Og i takt med det vigtige udviklingsarbejde, du laver, så kan du mere og mere på en sund måde.

Og bare fordi du kan, er det altså ikke sikkert at du skal. Det er meget individuelt.

Du kan altså sagtens have et ok, værdigt forældresamarbejde med din eks uden, at I skal hænge ud sammen mere end højst nødvendigt.

 

Få den rette hjælp

 

Jeg har efterhånden hjulpet rigtig mange kvinder og mænd. Og jeg hjælper også gerne dig.

Skriv endelig til mig og book en indledende samtale, så er du allerede igang med dit første skridt til positiv forandring

Du kan se mere om de forløb jeg tilbyder her

Kærligst Maria

 

Pin It on Pinterest

Share This