Hey hvem er du, spørger du din eks. Jeg kan slet ikke kende dig!

Sådan oplever mange i skilsmisse og brud at have det ift. deres eks.
Med eet virker han eller hun fuldstændig forandret. Du ser ham/hende gøre ting og opføre sig på en måde, du aldrig havde troet han/hun ville gøre.

“Han ligner sig selv fysisk. Men udover det, er han som et fremmed menneske. Vildt, når vi har levet sammen i 24 år”, sagde en af mine klienter meget rammende. Måske du kan nikke genkendende til den oplevelse? Jeg kan i hvert fald sagtens huske, da jeg havde det på præcis samme måde med min eksmand.

I kriser og bratte, store udfordringer og forandringer reagerer vi alle på hver vores måde. En ting er dog sikkert, vi er ikke vores gamle selv.

Vi føler os utrygge, ude af balance, bange for fremtiden, usikre, stressede og for at sige det rent ud er vi bange for at blive “taget røven på”

Vi handler i affekt, vi får tunnelsyn og sørger først og fremmest for at passe på os selv (og vores børn). Urinstinktet tager over, og vi skal for alt i verden OVERLEVE og have det, der er vores. Det kan opleves super egoistisk og fejt.

Nogle har følt sig fanget i deres ægteskab og helt midtvejskriseagtigt, insisterer de på max frihed og gir den pludselig gas med dating og festivitas på en måde, så det udefra virker helt sygeligt.

Det kan være voldsomt og surrealistisk at se sider af din eks, du ikke før har set…. eller i hvert fald ikke på så udtalt en måde.

I den akutte fase i et brud er det naturligt, at have det sådan. Og det bedste du kan gøre (fordi du jo kun kan forandre dig selv) er at arbejde med at få så meget ro på dit system som muligt.

En skilsmisse og et brud kræver sin proces (både for dig der gik, og dig der blev gået). Og det er hamrende vigtigt, at du aktivt tager del i af få det bedre. I mean it!

Den måde du har det på, smitter af på alle relationer i dit liv (også ift din eks).

Så til dig, der lige nu oplever dette, vil jeg sige:
Ro på. Det bliver ikke ved med at være sådan her forever. Din eks er i affekt, og det er du sikkert også selv. I er begge i alarmberedskab.

Det bliver bedre (ofte meget bedre), når du vokser med skilsmisse opgaven, I begge får ro på og erkender, at der ingen vindere er i det her. Opgaven for jer begge er at skabe et godt liv fremadrettet for jer selv hver især og jeres fælles børn.

Din Eks

Husk, at jeg her til at hjælpe dig .

Du kan også følge mig på Facebook og Instagram hvis du har lyst.

Kærlig hilsen
Maria

Pin It on Pinterest

Share This