Hvordan kommer jeg videre efter skilsmisse, er et spørgsmål, jeg ofte får.

Der er ikke noget enkelt kort svar på det. Det er en proces over tid, hvor du skal lave et stykke personligt udviklingsarbejde og tillade dig at mærke alle dine følelser uden at hænge fast i destruktive følelser.

At starte forfra efter en skilsmisse

 

At starte forfra efter en skilsmisse kan virke overvældende, men det er vigtigt at huske, at det faktisk er en mulighed for at skabe en ny og bedre fremtid for dig selv. Husk dig på det, også selvom du måske lige nu er tynget af sorg, savn og forladthed.

Uanset hvor du er i din proces med at rejse dig sundt og stærkt efter din skilsmisse, vil jeg anbefale dig at være opmærksom på følgende vigtige skridt i forhold til at komme videre efter din skilsmisse og få det rigtig godt igen.

 

Tillad dig selv at sørge

 

At gå igennem en skilsmisse er en stor livsændring, og der er mange tab. Det er helt normalt og sundt at mærke sorg, og det er vigtigt, at du tillader dig selv at sørge over tabet af dit ægteskab og de drømme, du havde for fremtiden. Det er vigtigt at anerkende dine følelser og give dig selv tid til at hele.

 

Fokuser på selvomsorg

 

Efter en skilsmisse er det vigtigt at tage dig godt af dig selv. Fokuser på at pleje dig selv og vise dig selv omsorg. Det kan være ting som motion, frisk luft, en lækker creme, massage, meditation, søvn, sund farverig mad. Det kan hjælpe dig med at opbygge dig selvværd og en god selvfølelse. Ligeledes kan det gøre, at du føler dig stærkere og mere balanceret.

 

Dit støttehold

 

Det er vigtigt, at have mennesker omkring dig, der støtter dig. Så søg derhen hvor du føler dig mødt og set. Det kan være venner, familie, kollegaer. I de fleste tilfælde vil det være en meget ansvarlig og afgørende ting at opsøge professionel hjælp fra en erfaren terapeut og coach. Det er vigtigt, at du har et trygt og løftende rum, hvor du kan bearbejde dine følelser, hele og få hjælp til nyt perspektiv og indtræden i det nye kapitel af dit liv.

 

Vær tålmodig og forstående overfor dig selv

 

At komme videre efter en skilsmisse er en proces, der tager tid. Vær tålmodig og forstående overfor dig selv og accepter, at det er en hård proces og at der er dage, hvor du føler dig overvældet af svære følelser. Tillad dig selv at lære af dine udfordringer, og vid at der en mulighed for stor vækst og personlig udvikling i en stor livskrise som skilsmisse.

 

Mange led og lag

 

Der er mange led og lag i at hele og komme rigtig godt videre efter skilsmisse og brud. Det vigtige er ikke at sidde fast og nøjes med et liv, hvor du ikke er glad. Du kan få det rigtig godt igen.

Går efter det. Bliv ved. Det er ikke en overnight proces, men skridt for skridt bliver det bedre.

Den rette hjælp

 

Sørg for at få søgt den rette erfarne hjælp. Det er måske en af dit livs vigtigste investeringer.

Hvis du kunne tænke dig min hjælp er du meget velkommen

Du kan læse mere om, hvad jeg tilbyder her

Se også gerne min seneste video om at hele efter skilsmisse her

 

Kærligst Maria

Pin It on Pinterest

Share This